Om mig!

Jag är en i grunden konstnärligt och tekniskt intresserad person som alltid har undersökt olika tekniker och metoder att rita, teckna, måla och gestalta.

Från det att jag var 12 år har jag konstant hållit på med något som innefattar from och bilder. Jag började min bana på Konstskolan i Kristianstad, en bra och förberedande konstutbildning på två år som innehöll kroki teckning, målning, skulptering ,fotografering och grafik. Därefter kom jag in på Grafikskolan Forum i Malmö och gick där i två år innan jag sökte mig till Arkitektutbildningen och en arkitektexamen vid Lunds Tekniska Högskola.

Några veckor efter examensarbetet 2000, flyttade jag till Malmö och började arbeta i ett företagskollektiv som spelgrafiker, storyboardtecknare, koncept och 3d skisser. där gjorde vi bl.a CD-rom spelet “Pelle Svanslös & Skattjakten”, företagspresentationer för Skanska, Bosch och t.ex intro sekvensen för Henning Mankells SVT film “Villospår”.

Efter 2001 upplöste gruppen och jag arbetade som egenföretagare och gjorde omslag och speldesign till Egmont kärnan, Illustrationer åt Malmö museum etc. och lärde mig programmera Actionscript och Flash, innan jag 2006 fick anställning för Haunted House.

För Haunted House, har jag arbetat med grafik, animationer och programmering i många olika program och sammanhang. De sista åren arbetade vi i stort för Scholastic Inc, Callaway Digital Arts och Hit Entertainment, och vi gjorde deras ipad appar, t.ex “Miss Spider”, “Thomas and Friends”, “Angelina Ballerina”, “Martha Stewart Makes…”. För Scholastic Inc, gjorde vi “The Adventures of Captain Underpants”. Min uppgift i dessa produktioner har varit att hantera all media, xml’er exporter och plistor. Bl.a. har jag använt mig av de kunskaper jag fick av all flashprogrammering, till att göra Air-verktyg för bild och animationsexport, samtidigt som jag gjort mycket av de animationer och grafiska editering som finns i apparna i photoshop och flash. Jag har skrivit en hel del enklare javascript till Photoshop för att hantera documentexport av olika slag.

För SR gjorde Haunted House ganska roliga små jobb, som julkalendern på deras web, i Flash och vektorgrafik, men också rent konstnärliga produktioner som ljusscenografi till teaterpjäserna “Ingen Anledning till Panik” och “Macbeth” av Varietéteatern Barbès.